Van Hooijdonk kritisch op Feyenoord-transfers: 'Niet het niveau waar ze zaten'

Van Hooijdonk kritisch op Feyenoord-transfers: 'Niet het niveau waar ze zaten'

Vandaag om 00:14

Pierre van Hooijdonk ziet in de meeste Feyenoord-aankopen van deze zomer geen directe versterkingen voor de Rotterdammers. Dat stelt de analist bij Studio Voetbal, waar Kees van Wonderen aangeeft te betwijfelen of Feyenoord dit seizoen bij de bovenste drie eindigt.

"Vorig jaar is er in Ueda, Zerrouki en Ivanusec voor 25 miljoen geïnvesteerd, die spelen alle drie niet", vangt Van Hooijdonk aan. "De spelers die nu gehaald zijn, dat zijn spelers, buiten Hwang, want dat is wel een directe versterking, die normaal gesproken nummer dertien tot en met nummer zeventien in je selectie moeten zijn en zich na verloop van tijd in het elftal kunnen knokken. Maar het zijn geen spelers die Feyenoord op het niveau houden waar ze zaten."

"Idealiter waren dat de jongens geweest die nu het niveau hoog hadden gehouden", verwijst Van Wonderen naar Zerrouki, Ueda en Ivanusec. De trainer durft niet met zekerheid te zeggen dat Feyenoord bij de bovenste drie zal eindigen. "Ik ben heel benieuwd hoe dat de komende periode gaat, maar ik vrees het ergste."