Klaassen wil niets weten van tussenjaar bij Ajax

Klaasen weet niet wat hij hoort: 'Tussenjaar? Wij kunnen meer dan derde plaats'

21 september om 23:25

Davy Klaassen ziet de toekomst van Ajax zonnig in ondanks het teleurstellende gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De 31-jarige middenvelder redde zaterdagavond een punt voor de Amsterdammers met zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree.

Klaassen erkent dat het 'niet onze beste wedstrijd' was, maar hij ziet voldoende potentie. Van een tussenjaar wil de 41-voudig international absoluut niet spreken. "Tussenjaar. Dat vind ik echt... dat kan niet. Bij geen enkele club, maar zeker niet bij Ajax", benadrukt hij bij ESPN. "Ik denk dat er heel veel rek in zit. Je ziet dat er een stijgende lijn is."

Veel analisten zien de derde plaats evenwel als hoogst haalbare voor Ajax. "Zij mogen dat zeggen, maar ik geloof dat wij meer kunnen dan dat", benadrukt Klaassen. "Het is aan ons om elke drie dagen te laten zien dat we dat ook echt kunnen. Je kunt het zeggen, leuk trainen, maar het gaat om de punten. We moeten zorgen dat de analisten niet hun gelijk krijgen."

Klaassen blikte ook nog terug op zijn doelpunt. Wat is nou de kunst? "Het is sowieso een kwestie van gewoon gaan. We hebben hier afspraken over. Je kan denken dat zo’n goal uit de lucht komt vallen, maar het is trainen. Het gaat niet altijd vanzelf in een wedstrijd, niet altijd makkelijk. Als je dan scoort met een doelpunt waar je op traint, is dat mooi.'