'Koppige' Wijndal valt in: 'Laat mij niet wegsturen'

'Koppige' Wijndal in genade aangenomen bij Ajax: 'Ik laat mij niet zo wegsturen'

21 september om 22:26

Hoewel Ajax punten verspeelde op bezoek bij Go Ahead Eagles, was het voor Owen Wijndal toch een bijzondere avond. De 24-jarige linksback is in genade aangenomen en mocht in de tweede helft invallen. Na afloop doet hij zijn verhaal.

"Ik begon de voorbereiding met het idee dat ik heel graag in de basis wilde starten. Het ging ook best goed, moet ik zeggen. Alleen op een gegeven moment krijg je te horen dat je terug wordt gezet naar Jong Ajax", vertelt Wijndal bij ESPN. Dat zag de voormalig AZ-aanvoerder niet aankomen. "Ik had het gevoel dat ik goed bezig was. De trainer sprak veel met mij en zei ook dat ik goed bezig was. Dus ja, dan komt het wel als een verrassing."

Wijndal zag desondanks kansen om zijn situatie te keren. "Anders was ik waarschijnlijk wel weggeweest, als hier echt geen kansen meer lagen. Natuurlijk twijfel je wel. Als je hoort dat je terug moet naar Jong Ajax om daar te trainen, dan denk je dat het misschien handiger is om te gaan. Maar ik laat mij niet op die manier wegsturen. Ik wilde gewoon nog steeds voor mijn kans gaan. En je ziet dat ik nu weer minuten mag maken."

Wijndal legt uit wat voor hem de doorslag gaf om te blijven. "Met dat soort dingen ben ik vrij koppig. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan wil ik dat het zo gebeurt. Er zijn clubs gekomen, maar niet waarvan ik dacht: daar wil ik heel graag naartoe of daar wil ik Ajax voor inruilen. Dat doe ik niet zomaar. Daarom heb ik de beslissing genomen om te blijven. Ik heb met de trainer gespropen en mocht vrij snel na de transferperiode weer meetrainen."

Sterker nog, de elfvoudig Oranje-international mocht zaterdag dus invallen tegen Go Ahead. "Ik was niet per se verrast. De trainer heeft duidelijk aangegeven: dit is onze selectie, hiermee gaan we het doen. Dan zie je dat er niet heel veel linksbacks zijn en houd je er rekening mee dat je kunt invallen."