'Go Ahead had recht op penalty tegen Ajax'

'Heel slecht' Ajax ontsnapt tegen Go Ahead: 'Snap niet dat dit geen penalty is'

21 september om 22:05
Laatste update: 21 september om 22:34

Ajax mocht zaterdag absoluut niet klagen na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Dat stellen Marciano Vink en Kees Kwakman. Volgens de ESPN-analisten had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen.

Go Ahead appelleerde in de slotfase voor een handsbal van Davy Klaassen. "Op een gegeven moment probeer je zelfs te bedenken waarom de VAR er géén strafschop in zou zien. Hij heeft zijn handen wel iets langs het lichaam, maar vrij hoog. Het is een onnatuurlijke houding volgens mij. Wij vonden het allemaal een penalty", spreekt Vink bij De Eretribune ook namens Mario Been, Kees Luijckx en Kwakman.

Die laatste snapt de reactie van Klaassen wel, maar is eveneens onverbiddelijk. "Hij schrikt, want de bal gaat richting zijn gezicht. Hij doet zijn handen ervoor, maar niet naast zijn lichaam. Ik snap niet goed waarom dit geen penalty is. Daar kwam Ajax goed weg."

Kwakman was sowieso niet onder de indruk van de Amsterdammers. "Ik vind dat Go Ahead het veel meer verdiende om te winnen. Ajax was echt heel erg slecht, ze hebben niets gecreëerd. Go Ahead gaf vol druk in de tweede helft, dat deden ze hartstikke goed. Ze doen zichzelf eigenlijk tekort."