Pover Ajax morst tegen Go Ahead Eagles

Pover Ajax morst punten tegen Go Ahead Eagles: Klaassen redt punt

21 september om 21:51

Een matig Ajax is zaterdag tegen nieuw puntenverlies aangelopen in de Eredivisie. De formatie van trainer Francesco Farioli dwong heel weinig af tegen Go Ahead Eagles en speelde met 1-1 gelijk. Davy Klaassen was belangrijk.

Ajax vijzelde midweeks nog het vertrouwen op met een 5-0 zege op Fortuna Sittard. Met Wout Weghorst in de punt van de aanval en Ahmetcan Kaplan als vervanger van de geblesseerde Youri Baas ging het in Deventer echter een stuk moeizamer. Na een snelle uitbraak van de thuisploeg lag het al snel open in de Amsterdamse defensie, maar de voorzet van Bobby Adekanye was niet op maat.

Go Ahead had veelvuldig de bal en na ruim een kwartier was Adekanye weer dreigend. Na balverlies van Remko Pasveer schoof de aanvaller voorlangs. Pas daarna roerde Ajax zich voor het eerst. Devyne Rensch schoot hard voorlangs. De andere Ajax-back probeerde dat te overtreffen, maar Jorrel Hato zag zijn inzet langs de kruising vliegen.

De bezoekers leken wat beter in de wedstrijd te komen, maar na 28 minuten kwamen ze met de schrik vrij. Josip Sutalo kapte in eerste instantie goed Edvardsen uit. Vervolgens speelde de Kroaat de bal echter veel te hard terug. Met een flinke sprint voorkwam Pasveer een eigen doelpunt. Nog voor rust liet Edvardsen de Amsterdammers nog een keer schrikken. Hij produceerde evenwel een rollertje.

Met Anton Gaaei als vervanger van Bertrand Traoré hoopte Ajax na rust beterschap te tonen, maar de ploeg van Farioli begon wederom niet goed. Edvardsen kreeg een grote kans en raakte de lat. Het bijzonder povere Ajax kwam er steeds minder aan te pas en riep het onheil over zichzelf af. Enric Llansana, voormalig jeugdspeler van de Amsterdammers, opende verdiend de score voor Go Ahead.

Even daarvoor waren Owen Wijndal en Davy Klaassen al ingevallen bij Ajax. Die laatste was twintig minuten voor tijd belangrijk door heel knap achterwaarts een voorzet van Jordan Henderson binnen te koppen. Farioli bracht vervolgens nog Brian Brobbey voor Weghorst, maar Ajax verzuimde door te drukken. Kansen waren spaarzaam in het slot. Klaassen kwam zelfs goed weg dat een handsbal in het eigen strafschopgebied niet werd bestraft.

Ajax morst zodoende in de Eredivisie en heeft nu zeven punten uit vier duels. Dat zijn er evenveel als Go Ahead, dat wel twee wedstrijden meer speelde.