Farioli moet aan de bak door broer van Berghuis

Farioli moet aan de bak door broer van Berghuis: 'Ik heb Steven gecomplimenteerd'

Vandaag om 19:57

Francesco Farioli heeft tekst en uitleg gegeven over de reserverol van Brian Brobbey en de afwezigheid van Youri Baas bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers weigert daarnaast te spreken over Ivan Perisic, terwijl hij onder de indruk is van de broer van Steven Berghuis.

Tegen Go Ahead Eagles kiest Farioli voor Wout Weghorst in de punt van de aanval, ondanks dat Brobbey weer terugkeert bij de wedstrijdselectie. "Na de wedstrijd tegen Fortuna heeft hij één keer individueel getraind, terwijl hij gisteren (vrijdag, red.) gedeeltelijk met de groep heeft getraind", vertelt de Italiaanse oefenmeester over Brobbey. "We zijn hem nog steeds aan het managen. Hij kan vanavond wat minuten maken. Voor de basis is de keuze op Wout gevallen, ook omdat we onze krachten willen verdelen."

Baas is er helemaal niet bij bij Ajax. "Aan het einde van de wedstrijd tegen Fortuna kreeg hij wat lichte pijn in zijn knie. Vrijdagochtend hebben we wat geprobeerd, maar hij voelde zich niet helemaal vrij. We geven er nu de voorkeur aan om hem een wedstrijd rust te geven", zo legt Farioli uit, die ook kort gevraagd wordt naar Perisic. Is zijn stem ook gehoord bij de keuze om de kersverse PSV'er niet te halen? "Dit is niet iets om het nu over te hebben. Toen de transferwindow afgelopen was hebben we een paar dagen wat opties bekeken. Toen de inschrijving voor de Europa League was gesloten, hebben we de keuze gemaakt om niemand meer aan de selectie toe te voegen buiten Davy, wat een special case was."

Tot slot laat Farioli zijn licht schijnen over Go Ahead, de opponent van Ajax. "Ik moet eerlijk zeggen dat ze over een fantastische aanvallende organisatie beschikken bij standaardsituaties. De broer van Steven Berghuis (Tristan Berghuis, actief als assistent-trainer bij Go Ahead, red.) gaat daarover. Gisteren heb ik Steven gecomplimenteerd, want het heeft ons veel werk gekost om een oplossing te vinden. We gaan zien of dat werkt."