Farioli veel bezig met Godts

Godts over mogelijke Ajax-concurrent: 'We zijn goede vrienden geworden'

Vandaag om 12:34

Mika Godts ziet dat Ajax-trainer Francesco Farioli en zijn staf veel oog hebben voor de begeleiding van spelers. De negentienjarige Belg weet dat er dit seizoen kansen liggen, nu hij de enige linksbuiten in de selectie van de Amsterdammers is.

Godts legt in Het Parool uit dat Farioli veel met hem bezig is om zijn acties beter te plannen. "We willen mijn omschakelmomenten en het rendement verhogen. In mijn hoofd heb ik daar concrete doelstellingen voor in de vorm van doelpunten en assists, maar ik vind het niet verstandig om die openlijk uit te spreken."

Na het mislopen van Kamaldeen Sulemana is Godts de enige linksbuiten bij Ajax, waardoor in ieder geval voldoende speeltijd lonkt. Hoe dat gaat met de belasting, weet hij niet. "Ik heb niet te horen gekregen dat ik bijvoorbeeld elke derde wedstrijd rust krijg. Ik wil zo veel mogelijk spelen, maar ik weet dat mijn fysieke gesteldheid nauwkeurig wordt gemonitord. Als ik rust moet hebben, zal ik die krijgen."

Tegen Fortuna Sittard speelde Chuba Akpom een halfuur als linksbuiten. De Engelsman zou een concurrent kunnen worden. "Hij is geen natuurlijke linksbuiten, maar hij kan er wel spelen", weet Godts. "Ik gunde hem woensdagavond vanzelfsprekend zijn doelpunt; we zijn bij Ajax goede vrienden geworden."

Ook voor Klaas-Jan Huntelaar heeft de dribbelaar mooie woorden. "Hij heeft mij bij Genk benaderd en we hebben altijd goed contact gehouden. Klaas Jan heeft ook meegedacht over de wijze waarop ik bij Ajax gebracht kon worden. Dat is in grote lijnen uitgekomen; via Jong Ajax naar de selectie."