Slot eerlijk na Liverpool-zege

Slot eerlijk na Liverpool-zege: 'Hopelijk wordt dit niet vertaald naar Engeland'

Vandaag om 19:18
Laatste update: om 19:20

Arne Slot heeft zich enigszins in zijn kaarten laten kijken, na de zege van Liverpool op Bournemouth. De manager van The Reds hoopt dan ook dat zijn interview met Viaplay niet doorsijpelt naar Engeland.

Liverpool boekte zaterdag een overtuigende 3-0 zege op Bournemouth, terwijl de formatie van Slot een week geleden nog in eigen huis onderuit ging tegen Nottingham Forest. Bij Viaplay verklapt Slot een belangrijke reden voor dat grote verschil. "Daar hebben we nog wel even over gesproken", begint de keuzeheer over de nederlaag tegen Forest.

"Met de hoop dat wat ik nu zeg niet vanuit Nederland vertaald zal worden naar Engeland, maar de manier waarop Forest speelde was compleet anders hoe AC Milan en Bournemouth tegen ons speelden", gaat Slot verder. "Deze twee teams willen voetballen van achteruit en wilden ons hoog onder druk zetten. Dan kun je daar met ideeën wat tegenover zetten. Maar als de tegenstander laag staat of alleen maar ballen lukraak naar voren schiet, dan is het wat lastiger om daar een antwoord op te vinden. Dan ben je wat meer afhankelijk van individuele kwaliteiten. Dat hadden we de dag tegen Nottingham Forest zeker niet."