Slot ziet Liverpool zich herpakken in Premier League met overtuigende overwinning

Slot ziet Liverpool zich herpakken in Premier League met overtuigende overwinning

Vandaag om 17:55
Laatste update: om 18:32

Liverpool heeft zaterdagmiddag in eigen huis een overtuigende zege op Bournemouth geboekt. De formatie van Arne Slot kwam in totaal drie keer tot scoren en dat gebeurde in een tijdsbestek van tien minuten. Daarmee heeft Liverpool de kater van de verliespartij tegen Nottingham Forest helemaal weggespoeld.

Precies een week geleden liep Slot op Anfield tegen zijn eerste nederlaag als manager van Liverpool aan. Afgelopen dinsdag richtten The Reds zich al op door in de Champions League te winnen van AC Milan (1-3). Zaterdag moest Liverpool weer aan de bak in de Premier League, tegen Bournemouth. Bij de thuisploeg stonden Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis en moest Cody Gakpo het met een invalbeurt doen. Bij Bournemouth verschenen Dean Huijsen en Justin Kluivert aan de aftrap.

Na nog geen vijf minuten spelen leek Liverpool een snelle en harde tik te krijgen: op aangeven van Kluivert prikte Antoine Semenyo de bal achter Alisson. De VAR zette wegens buitenspel echter een streep door de treffer. Daardoor kwamen Slot en co. met de schrik vrij. In de minuten die volgden werd Liverpool al snel dominant. Mohamed Salah, Darwin Núñez en Luis Díaz werden allemaal gevaarlijk voordat laatstgenoemde de ban brak.

Uiteindelijk was het in de 27ste minuut raak voor Liverpool: Bournemouth-goalie Kepa zat helemaal mis bij een lange bal van Ibrahima Konaté en daar maakte Díaz dankbaar gebruik van. Nog geen twee minuten later wist Díaz met zijn tweede treffer de marge voor de thuisploeg al te verdubbelen. Na een goede actie en sterk voorbereidend werk van Trent Alexander-Arnold wist de Colombiaan Kepa opnieuw te passeren.

Het duurde vervolgens niet lang voordat ook de derde Liverpool-treffer van de middag viel. Núñez zette vanuit de hoek een goede actie naar binnen in, waarna hij de bal op bekeken wijze in de verre hoek krulde met zijn chocoladebeen. Zo stond het bij rust 3-0 voor Liverpool. Na de pauze zag Slot zijn spelers nog meer kansen creëren - Liverpool raakte onder meer de paal - terwijl Bournemouth zich ook nog een aantal keer meldde in de vijandelijke zestien. Gescoord werd er echter niet meer op Anfield.

Daarmee herpakt Liverpool zich in de Premier League en kan het weer drie punten bijschrijven op de ranglijst. Slot en co. bezetten nu zelfs even de eerste plek in de Premier League, al gaat Manchester City of Arsenal daar later dit weekend alweer verandering in brengen. Die twee ploegen staan zondag tegenover elkaar. Bournemouth staat nu dertiende.