Derksen gelooft niet in comeback Ihattaren

Derksen gelooft niet in comeback van Ihattaren: 'Het is een slapzak eerste klas'

19 september om 22:45

Johan Derksen en René van der Gijp hebben weinig vertrouwen in een succesvolle terugkeer van Mohamed Ihattaren. Het gevallen toptalent gaat aan de slag bij RKC Waalwijk, de mannen van Vandaag Inside hebben er een hard hoofd in dat het uit zal lopen op een succes.

Van der Gijp heeft advies voor Ihatteren, namelijk nauwkeurig bestuderen wat Florian Wirtz liet zien namens Bayer Leverkusen in de Kuip. "Ihattaren wil nu terugkomen. Ik raad hem aan om te kijken naar de eerste helft van Wirtz. Dan kan hij zich nog bedenken, dan kun je het beter misschien niet doen."

Psychiater Bram Bakker is aan de slag gegaan met Ihattaren en voor hem heeft Derksen positieve woorden. "Ik vind Bram Bakker wel een goede vent. Die staat dag en nacht voor zo'n jongen klaar. Het is echt zijn allerlaatste kans, want het is of RKC, of in de goot. Ik heb er geen vertrouwen in, het is een slapzak eerste klas", vindt de oud-voetballer.

"Hij blijft maar met het excuus komen dat zijn vader is overleden, maar je komt op een gegeven moment ook door een rouwproces heen", vervolgt Derksen. "Dan moet je dat niet als excuus blijven aanvoeren." Ook Van der Gijp is van mening dat Ihattaren anders moet omgaan met het verlies. "Zijn vader is overleden, dat is verschrikkelijk. Maar ik denk dat die man maar één ding had gewild: dat hij was doorgebroken als voetballer. Het had juist een motivatie moeten zijn."

Derksen hoopt op het beste voor Ihattaren, maar heeft weinig vertrouwen in een succesvolle afloop. "Hij heeft de ruggengraat van een banaan. Hij heeft alle kansen van de wereld gehad en heeft nu een paar mensen zo ver gekregen om het toch te proberen. Ik gun het die jongen van harte en ik hoop dat het lukt, want iedereen steekt er veel tijd in."