Malacia na lang blessureleed weer op het veld bij Manchester United

Ten Hag verwelkomt Oranje-international na blessureleed op trainingsveld United

Vandaag om 20:15
Laatste update: om 20:21

Tyrell Malacia heeft na een jaar van afwezigheid zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Manchester United. De Nederlandse linksback kampt al sinds juli van 2023 met blessures. Zijn terugkeer ging gepaard met een luid applaus.

De 26-jarige Malacia maakte in de zomer van 2022 de overstap van Feyenoord naar United, dat vijftien miljoen euro voor hem betaalde. In Engeland lukte het de linkervleugelverdediger niet echt om potten te breken. In zijn debuutseizoen kwam hij tot 22 Premier League-duels, waarna het noodlot toesloeg en Malacia langdurig geblesseerd raakte. Nu is hij dus weer van de partij. 

Datzelfde geldt ook voor collega-verdediger Victor Lindelöf. De Zweed kampte sinds deze zomer met een teenblessure. Het lijkt overigens onwaarschijnlijk dat Malacia zaterdagavond al in de selectie zit voor het uitduel met Crystal Palace. De medische staf wil de revalidatie van de Oranje-international voorzichtig aanvliegen. Malacia deed vrijdag mee met de warming-up, waarna hij de training afsloot met een individueel programma.