Infantino wil interesse in hoofdpijndossier aanwakkeren

Infantino wil interesse in hoofdpijndossier aanwakkeren: spoedberaad over Club WK

Vandaag om 15:07

Het prestigeproject van Gianni Infantino wordt steeds meer een hoofdpijndossier. De voorzitter van de FIFA heeft een spoedberaad met televisieleiders van over de hele wereld georganiseerd om de interesse in de FIFA Club World Cup aan te wakkeren.

Volgens The Athletic werd er tot nu toe nog geen enkele uitzenddeal gesloten met een tv-aanbieder wat betreft het WK voor clubs. De persoonlijke betrokkenheid van Infantino zou kenmerkend zijn voor de grote bezorgdheid binnen de organisatie van het toernooi dat tussen 15 juni en 13 juli 2025 moet plaatsvinden in de Verenigde Staten.

Momenteel heeft de FIFA nog geen zenders, locaties of sponsoren bekendgemaakt voor het toernooi. De 32 deelnemende clubs moeten ook nog formeel te horen krijgen hoeveel deelname- of prijzengeld er beschikbaar zal zijn. Die clubs zouden zo'n 45 miljoen euro hebben begroot voor de deelnamepremie, maar men heeft geen idee waar dat geld vandaan moet komen.

De profvoetballers zelf lijken ook geen groot fan te zijn van het Club WK, dat voor nóg drukkere schema’s zal gaan zorgen. Onder andere Rodri, Jules Koundé en Thibaut Courtois spraken zich uit tegen de overvolle speelkalender en dreigden zelfs met een staking.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!