Thibaut Courtois geeft mening over drukke speelschema

Nóg een speler laat van zich horen: 'Daar hebben ze ook een veeleisend schema'

Vandaag om 12:09

Bij de première van zijn eigen documentaire, heeft Thibaut Courtois zich andermaal uitgelaten over de drukke kalenders van voetballers. De doelman ziet graag een langere rustperiode tussen de seizoenen in en verwijst daarbij naar de NBA.

Courtois ziet, net als vele andere spelers, dat de kalender van de voetballers overvol raakt. De Belgische sluitpost maakt daarbij de vergelijking met het basketbal in de Verenigde Staten. "In de NBA hebben ze ook een veeleisend schema, maar daar hebben ze vier maanden rust. Dat is het verschil..."

Eerder lieten onder andere Erling Haaland, Rodri en Jules Koundé zich al negatief uit over de volle speelschema's. Laatstgenoemden dreigden zelfs met een staking. "We zeggen het al drie of vier jaar en niemand luistert naar ons. Er zal inderdaad een tijd komen dat we gaan staken", sprak Koundé in navolging van Rodri duidelijke taal.

Courtois ziet echter graag een andere oplossing. "Een staking? Dat is lastig", stelt de Belg. "Ik denk ook niet dat het per se om de wedstrijden gaat. Het is meer de pauze tussen het ene en het andere seizoen. Spelers die ver zijn gekomen in de Copa América of op het EK hebben drie weken vakantie gehad. Dat is onmogelijk."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)