Bosz enorm lovend over aanwinst Perisic

Bosz enorm lovend over aanwinst Perisic: 'Hier heeft elk elftal behoefte aan'

Vandaag om 14:37

Peter Bosz is zeer te spreken over de nieuwste aanwinst van PSV Ivan Perisic. De hoofdtrainer van de Eindhovenaren verklapte dat de Kroaat wellicht dit weekend al zijn debuut gaat maken. Of Rick Karsdorp komende zondag bij de selectie zal zitten is nog even afwachten.

Perisic zal zondag tegen Fortuna Sittard tot de wedstrijdselectie behoren. Bosz sluit zijn debuut dan ook niet uit. "Hij heeft vandaag meegetraind en maakte een uitstekende indruk", begint Bosz op de persconferentie. "Wat mij nog meer intrigeert, is de professional die hij is. Ik denk dat al onze jonge jongens daar hun voordeel mee kunnen doen. Elk elftal heeft er behoefte aan dat mensen een voorbeeld zijn", vervolgt Bosz.

De 35-jarige vleugelspeler reageerde zelf ook op zijn eventuele debuut. "Fysiek heb ik wat tijd nodig, ik ben nu een aantal weken zonder club en heb een tijdje geen wedstrijden gespeeld. Ik heb wel twee invalbeurten gehad bij de nationale ploeg. Een hele wedstrijd kan ik nog niet spelen, maar ik kan wel minuten maken. Als de coach me nodig heeft, dan kan ik spelen zondag", aldus Perisic.

Of andere aanwinst Rick Karsdorp bij de selectie zal zitten laat Bosz in het midden. "Het belangrijkste bij Rick is dat hij fit wordt, nadat hij in april zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. Daar is hij heel hard voor aan het werk. Het ziet er goed uit, maar ik kan er geen uitspraken over doen of hij erbij zit of niet", besluit Bosz.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!