Supporters RKC twijfelen over komst Ihattaren

Twijfels bij RKC over Ihattaren: 'Van veel fans hoefde hij niet te komen'

Vandaag om 09:28

Niet iedereen rondom RKC Waalwijk staat te springen om de komst van Mohamed Ihattaren. Robin Verschure, bestuurslid van de supportersvereniging, sprak dinsdagavond met de Brabantse clubleiding.

Het is onrustig bij RKC. Na vijf Eredivisie-wedstrijden staat de club met nul punten op de laatste plaats. Verschure zat onder meer met technisch directeur Mohammed Allach aan tafel. "Allach vertelde dat we niet te veel onzekerheden erbij wilden hebben, in de hoop dat het iets rustiger gaat worden. En vervolgens haalt hij Mo", zegt hij tegen ESPN. "Terwijl hij met Silvester van der Water en Faissal Al Mazyani al twee spelers haalde die nog een tijdje geblesseerd zijn."

"Wat voor ellende halen we hier mee binnen? Gaat het voor nog meer onrust zorgen? Gaat hij als een koning behandeld worden?", zijn de vragen die de supporters van RKC volgens Verschure hebben. "Van veel supporters had hij niet hoeven komen", stelt hij. "Maar sommigen hebben de hoop dat hij eindelijk zijn niveau haalt en er écht klaar voor is."

Ihattaren heeft al lange tijd geen wedstrijd meer gespeeld en zal dus eerst wedstrijdfit moeten worden. Dat terwijl de tijd al dringt in Waalwijk. "Het komt niet veelbelovend over. Er moet zaterdag gepresteerd worden, niet pas na de winterstop."