Conclusies na ontluisterende Feyenoord-nederlaag

Conclusies: Druk op Priske na ontluisterende Feyenoord-nederlaag, één lichtpuntje

19 september om 21:30
Laatste update: 19 september om 22:20

Feyenoord beleefde donderdag een ontluisterende avond tegen Bayer Leverkusen. De ploeg van Brian Priske kreeg bij zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen met liefst 0-4 klop in de eigen Kuip. Zes conclusies na het pak slaag voor de Rotterdammers.

Zerrouki leidt Feyenoord-afstraffing in
Het duel was nog geen vijf minuten bezig, toen Ramiz Zerrouki de bal zomaar inleverde bij Robert Andrich. Enkele tellen later was een rollertje van Florian Wirtz genoeg om Timon Wellenreuther te verrassen. Leverkusen was genadeloos in de omschakeling en werd bij de 0-3 ook geholpen door de terug slenterende Jordan Lotomba, de derde dissonant aan Rotterdamse zijde.

Nu al weemoed naar Slot-tijdperk
De eerste Champions League-avond na het tijdperk Arne Slot zal voor schrik hebben gezorgd in Rotterdam-Zuid. De gelijke spelen tegen Willem II, Sparta en FC Groningen maakten al duidelijk dat Feyenoord niet in grootse doen is, maar tegen Leverkusen ging het wel heel hard. Het stond halverwege 0-4 en de Rotterdammers hadden geluk dat de Duitse voet van het gaspedaal ging in de tweede helft. Dat Feyenoord een jasje uitdeed met het vertrek van Slot en de steunpilaren Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer was wel duidelijk, maar het verval is voorlopig wel erg groot.

Priske blijft zoekende en voelt de druk
Het is voor Brian Priske haast onmogelijk om Slot te doen vergeten. Alleen helpt het de Deen ook niet dat hij maar blijft schuiven met zijn opstelling. Dat valt deels te verklaren door de vele nieuwelingen in zijn selectie, maar Feyenoord speelde dit seizoen nog geen één keer in dezelfde samenstelling. De speelwijze biedt bovendien nog weinig houvast. De onvrede bij de achterban neemt daardoor ook al toe.

Frimpong toont zich aan Koeman
Het ging Leverkusen wel heel makkelijk af, maar Jeremie Frimpong liet weer eens zien waarom ze bij de Duitse kampioen met hem weglopen. De Oranje-international denderde naar hartenlust over de rechterflank en gaf twee fraaie assists.

Tik voor het Nederlandse voetbal
PSV had dinsdag weinig te vertellen tegen Juventus (3-1) en twee dagen later was Feyenoord kansloos tegen Bayer Leverkusen (0-4). Dat de Eindhovenaren en Rotterdammers verliezen van dit soort tegenstanders is geen schande, maar dat de twee beste clubs van Nederland zó op de broek krijgen is pijnlijk. Het straalt negatief af op het hele Nederlandse voetbal, dat juist weer in de lift leek te zitten met een extra Champions League-ticket tot gevolg.

Hwang debuteert bij Feyenoord
Was er dan helemaal niets positiefs te melden over het optreden van Feyenoord? Toch wel. In-beom Hwang verstopte zich zeker niet tijdens zijn debuut. De Zuid-Koreaan liet enkele hoopvolle dingen zien aan de bal en lijkt een prima middenveld te kunnen gaan vormen met aanvoerder Quinten Timber.