Kökcü wint met Benfica eerste CL-duel

Kökcü neemt Benfica aan de hand en loodst zijn ploeg naar eerste CL-zege

19 september om 21:08

Het Portugese Benfica is het Champions League-avontuur begonnen met een zege op Rode Ster Belgrado. De ploeg uit Lissabon pakte de drie punten na een winnende goal van Orkun Kökcü. Het werd 1-2 in Belgrado.

Met Kökcü, Fredrik Aurnses en Vangelis Pavlidis stonden er een aantal bekende gezichten aan de aftrap bij Benfica in hun duel met Rode Ster Belgrado. In Servië kwamen de Portugezen al snel op voorsprong via zomeraankoop Kerem Aktürkoglu. Ondanks de vroege openingstreffer was de wedstrijd redelijk in balans totdat ook de 2-0 viel. Kökcü imponeerde met een prachtige vrije trap en verdubbelde de score in Belgrado.

Na de rust werd de thuisploeg toch een stuk gevaarlijker en kwamen er een aantal kansen om toch nog een resultaat te halen. Rode Ster probeerde het een aantal keer en scoorde ook via Felicio Milson. Die goal kwam echter pas in minuut 86 en dat bleek te laat om er nog een gelijkspel uit te slepen. Benfica is de Champions League-campagne daardoor winnend afgesloten.