Van Hooijdonk hekelt Insta-gedrag van Priske

Van Hooijdonk hekelt Insta-stories Priske: 'Dat doen kinderen van veertien'

Vandaag om 18:40

De uitlatingen op social media van Feyenoord-trainer Brian Priske zijn voorafgaand aan het Champions League-duel met Bayer Leverkusen besproken door Ziggo-analisten Pierre van Hooijdonk en Royston Drenthe. Eerstgenoemde is er totaal geen fan van. 

Priske is actief op Instagram, waar hij weleens stories plaats. Zo ook woensdagavond, daags voor het treffen met Leverkusen. Toen maakte bij bekend te stoppen met de veelbesproken huddle. "Dit is wel een goede zaak: dat is de kracht van een trainer. In Nederland leggen we op alle slakken zout als je niet meteen wint. Dan is het misschien goed om ervanaf te stappen", stelt Van Hooijdonk.

"Maar die post op Instagram... dat doen kinderen van veertien, vijftien. Spelers mogen dat ook doen, maar als trainer moet je je gewoon focussen op waar je voor bent aangesteld", vervolgt de oud-spits van de Rotterdamse club. 

Collega-analist Drenthe ziet er niet zo'n probleem in. Wel denkt ook hij dat het slim is om te stoppen met de huddle. "Het is aan hem, maar hij is de baas. Als hij boe zegt, volgen de spelers hem. En de spelers die hem niet volgen, die kan hij net zo goed wegsturen. Hij is de kapitein op het schip. Hij hoeft het niet te doen, maar ik snap die keuze wel."