Priske voor Feyenoord - Leverkusen

Priske verklaart opstellen Feyenoord-debutant: 'Ervaring, kwaliteit, loopvermogen'

19 september om 18:23
Laatste update: 19 september om 18:48

Brian Priske heeft voorafgaand aan Feyenoord - Bayer Leverkusen geen duidelijkheid verschaft over in welke formatie de Rotterdammers aantreden. De trainer van de Rotterdammers wil de tegenstander niet wijzer maken. Ook verklaarde hij de keuze voor debutant In-beom Hwang.

"We gaan zeker voetbal spelen. We gaan verdedigen, en aanvallen", antwoordt Priske ietwat schimmig als hem bij Ziggo gevraagd wordt naar de opstelling van de Rotterdammers. "Voor ons is het een tool om het moeilijker te maken voor de tegenstander. Als jullie niet weten hoe we gaan staan, dan Bayer Leverkusen misschien ook niet. We gaan zoveel mogelijk aanvallen, zeker omdat het thuis is. Het is vier of vijf weken geleden dat we thuis speelden, en nu hebben we een wedstrijd in de Champions League. Het wordt een geweldige atmosfeer."

Feyenoord zit in een fase waarin het een groot aantal nieuwelingen moet inpassen. Dat vereist een aantal zaken. "We weten dat we wat extra's moeten brengen. We zitten in een fase met veel nieuwe jongens. Dan moet je samenwerken, communiceren, drukzetten, en voor elkaar rennen om de Duitse kampioen te verslaan."

Een van die nieuwelingen is de Zuid-Koreaanse middenvelder Hwang. Hij debuteert tegen Leverkusen. Wat voegt hij toe aan het spel van Feyenoord? "Ervaring, kwaliteit en loopvermogen", aldus Priske.