Thiago Alcantara looft Gravenberch

Gravenberch oogst lof: 'Hoe hij zich aanpast aan die positie...'

Vandaag om 14:45
Laatste update: om 15:35

Thiago Alcantara kijkt met veel bewondering naar de ontwikkeling van Ryan Gravenberch bij Liverpool. In de voorbije seizoenen moest de middenvelder het vooral doen met invalbeurten, maar nu pakt hij zijn kans onder Arne Slot bij The Reds.

In gesprek met LFCTV wordt Thiago gevraagd naar de nieuwe positie van Gravenberch onder Slot. "Alle goede spelers moeten ervaring opdoen. Ze moeten zich gewoon aanpassen aan verschillende omstandigheden in het spel", aldus de Spanjaard. "Dat doet hij, hij wordt steeds beter op die positie op het middenveld, soms als nummer zes. We zien dat het een goede speler is."

"Het is echt heel goed om te zien hoe hij zich ontwikkelt, hoe hij zich aanpast aan die positie", vervolgt Thiago zijn verhaal. "Hij is een intelligente jongen, dus hij past zich heel snel aan elk moment in het spel aan, aan alles wat de coach zegt."

Ook over de andere twee middenvelders, Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai, kunnen op een goedkeuring rekenen van Thiago. "We moeten zeggen dat ze het ongelooflijk goed hebben gedaan, de drie spelers op het middenveld, want het is niet alleen Gravenberch. Macca (Mac Allister, red.) staat daar en ook Dom (Szoboszlai, red.) is in de buurt", vertelt de oud-voetballer. "Als je omringd bent door goede spelers, word je ook een betere speler."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!