Wereldpass Gravenberch

Gravenberch oogst lof na staaltje 'voetbalerotiek' bij Oranje: 'Mooiste moment'

11 september om 18:52

Ryan Gravenberch heeft dinsdagavond opnieuw een uitstekende wedstrijd gespeeld voor het Nederlands elftal tegen Duitsland (2-2). Vooral de pass op Xavi Simons kan rekenen op lovende commentaren bij Voetbalpraat van ESPN.

Het Nederlands elftal counterde in de 21ste minuut na een corner van Duitsland. De bal viel al stuiterend voor de voeten van Gravenberch, die hem op precies de juiste snelheid richting de diep lopende Simons verstuurde. De aanvaller wist de pass van Gravenberch niet te promoveren tot goal, maar na afloop waren de commentaren lyrisch. "Ik heb genoten van Gravenberch, vooral van die ene bal met de buitenkant", aldus Karim El Ahmadi. "Dat was echt het mooiste moment van de avond." Presentator Vincent Schildkamp omschrijft de pass van Gravenberch zelfs als 'voetbalerotiek'.

Op het moment dat Gravenberch de pass verstuurde had de middenvelder al de assist verzorgd bij de 1-0 van Tijjani Reijnders. "Het was niet alleen aan de bal goed", benadrukt Kenneth Perez. "Het was ook goed hoe hij op het veld stond, hoe hij de duels aanging. Hij is natuurlijk een prachtige speler aan de bal, maar ik vond dat hij verdedigend ook echt goed de duels aanging en slim opgesteld stond."

Gravenberch verkeert dit seizoen in uitstekende vorm. De middenvelder heeft een basisplaats bij het Liverpool van Arne Slot afgedwongen en lijkt datzelfde nu te doen bij het Nederlands elftal. Na twee uitstekende wedstrijden tegen Bosnië & Herzegovina (5-2) en Duitsland (2-2) kan de middenvelder terugblikken op een goede interlandperiode.