Frimpong over Feyenoord-Bayer Leverkusen

Frimpong: 'Feyenoord vergelijkbaar met Bundesliga-clubs, het is fifty fifty'

Vandaag om 12:21

Jeremie Frimpong heeft goede herinneringen aan De Kuip. Donderdagavond is het stadion in Rotterdam het strijdtoneel bij Feyenoord-Bayer Leverkusen. Volgens de wingback zijn de Duitsers niet per se de favoriet.

"Ik vind De Kuip heel leuk", steekt Frimpong van wal op de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord. "In dit stadion heb ik mijn eerste interlandgoal gemaakt en mijn eerste interlandassist gegeven. Dat is een mooie herinnering."

Frimpong doelt op de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Canada. Afgelopen juni won Oranje met 4-0 dankzij een doelpunt en een assist van de wingback. Tegen Feyenoord hoopt Frimpong op eenzelfde soort prestatie. "Echt een topteam", omschrijft de verdediger de Rotterdammers. "Ik denk dat het niveau van Feyenoord en clubs uit de Bundesliga goed vergelijkbaar is."

"Het beste team gaat winnen, en dat kan ook Feyenoord zijn", gaat Frimpong verder. "Het is in mijn ogen fifty fifty. Ik denk in ieder geval niet dat wij de favoriet zijn. Natuurlijk heeft iedereen zijn mening, maar ik denk echt dat de kansen gelijk zijn."

Donderdag om 18.45 uur trappen Feyenoord en Leverkusen af. Naast de Duitse kampioen zijn Girona (uit), Benfica (uit), Red Bull Salzburg (thuis), Manchester City (uit), Sparta Praag (thuis), Bayern München (thuis) en Lille OSC (uit) de tegenstanders in de Champions League.