Leipzig morst punten bij debuut Geertruida, Frimpong van waarde voor Leverkusen

14 september om 17:27
Laatste update: 14 september om 17:37

RB Leipzig heeft bij het debuut van Lutsharel Geertruida punten laten liggen in de Bundesliga. In eigen huis kwamen Die Roten Bullen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Union Berlin. Kampioen Bayer Leverkusen boekte juist een overtuigende zege op TSG Hoffenheim. Daar had invaller Jeremie Frimpong een aandeel in.

RB Leipzig - Union Berlin 0-0
Nadat Geertruida Feyenoord vlak voor het einde van de transferwindow verruilde voor Leipzig, stond hij zaterdag tegen Union direct in de basis bij zijn nieuwe club. Samen met Lukas Klostermann en Castello Lukeba vormde de Oranje-international een driemansachterhoede, waarin hij de meest rechterverdediger was. Xavi Simons stond ook in de basis bij Leipzig, terwijl bij Union Yorbe Vertessen in de tweede helft inviel.

De thuisploeg nam vanaf de eerste minuut het initiatief, had veruit het meest de bal en creëerde ook goede kansen. Gescoord werd er echter niet in de Red Bull Arena, waar Geertruida en Simons uiteindelijk negentig minuten op het veld stonden. In de slotfase was Union Berlin wel nog plotseling een aantal keer dicht bij de winnende treffer. Door het gelijkspel is Leipzig van zijn perfecte score af in de Bundesliga: de ploeg van Alexander Zickler heeft nu zeven punten na drie duels.

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1-4
Kampioen Leverkusen had op bezoek bij Hoffenheim wat goed te maken, nadat het voor de interlandbreak ten onder ging tegen RB Leipzig. Vanaf de bank zag Jeremie Frimpong, die uiteindelijk na 57 minuten met een witte haarband zou invallen, dat Leverkusen na iets meer dan een kwartier spelen al op voorsprong kwam via Martin Terrier. Na een half uur spelen verdubbelde Victor Boniface de marge, maar niet veel later maakte Mërgim Berisha op fraaie wijze de aansluitingstreffer, door de bal uit een voorzet goed aan te nemen en daarna raak te schieten.

In de loop van de tweede helft nam Leverkusen uiteindelijk afstand van Hoffenheim. In de 72ste minuut maakte Florian Wirtz er vanaf elf meter 1-3 van, terwijl Boniface niet veel later op aangeven van Frimpong zijn tweede maakte. Door de overwinning klimt Leverkusen weer wat op de ranglijst en heeft het nu zes punten na drie duels.