Anderlecht ontslaat hoofdtrainer Riemer

Anderlecht luistert naar ontevreden supporters en ontslaat hoofdtrainer Riemer

Vandaag om 10:41
Laatste update: om 10:44

RSC Anderlecht heeft hoofdcoach Brian Riemer donderdag op straat gezet. De Deense trainer stond al langere tijd onder druk en is nu na twee jaar in dienst te zijn geweest ontslagen. Supporters van de Belgische club riepen al enige tijd om zijn vertrek en daar heeft Anderlecht gehoor aan gegeven. 

Riemer, die in december 2022 overkwam van Premier League-club Brentford, leidde Anderlecht naar de kwartfinales van de UEFA Europa Conference League en bracht vorig seizoen stabiliteit in de ploeg, wat uiteindelijk resulteerde in een derde plek in de Jupiler Pro League.

Riemer slaagde er uiteindelijk niet in om de verwachtingen van de fans en het bestuur volledig waar te maken. De beslissing kwam na een reeks teleurstellende resultaten, waaronder de pijnlijke nederlaag tegen KRC Genk (0-2). Ondanks de derde plek van vorig seizoen bleef het gevoel heersen dat het team meer had kunnen bereiken met de aanwezige kwaliteiten.

Volgens het bestuur was het tijd om een nieuwe koers in te slaan en een frisse wind door het team te laten waaien. David Hubert, de huidige coach van Anderlecht Onder-18, neemt voorlopig de honneurs waar. Anderlecht gaat op zoek naar een nieuwe trainer die de club naar een hoger niveau moet tillen. 

Riemer stond 76 wedstrijden aan het roer van paars-wit. Anderlecht bedankt hem op de website uitdrukkelijk voor zijn bijdrage aan 'de sportieve heropleving' van de club en wenst hem het beste voor de toekomst.