Ihattaren is bijna in PSV-conditie en krijgt kans bij RKC

De Telegraaf: Ihattaren tekent voor één seizoen, is bijna in 'PSV-conditie'

Vandaag om 06:18
Laatste update: om 10:06

Mohamed Ihattaren gaat een contract voor één seizoen tekenen bij RKC Waalwijk, met de optie voor een extra seizoen. Dat weet De Telegraaf, in navolging van de berichtgeving van Transferwatch.nl over de 22-jarige spelmaker.

Ihattaren krijgt van de Brabanders de kans om terug te keren in het betaald voetbal. Het voormalig toptalent van PSV ging na de dood van zijn vader door een diep dal, maar beseft dat hij opgaat voor zijn laatste kans. Hij wordt donderdag medisch gekeurd en zal daarna zijn contract tekenen.

De Telegraaf schrijft dat Ihattaren inmiddels een heel team van specialisten om zich heen heeft verzameld, met hulp van zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez. Hij wordt onder meer bijgestaan door psychiater Bram Bakker, een diëtiste uit zijn PSV-tijd, fysio's en voetbal- en kickbokstrainers. Ook kan hij rekenen op 24-uurs begeleiding van oud-prof Ricardo Kishna en Koen Veenstra.

In een openhartig interview met de ochtendkrant vertelde Ihattaren onlangs dat hij op een moment 117 kilo woog. Inmiddels is hij afgevallen tot 87 kilo en 'volgens de data uit zijn PSV-tijd is hij niet meer ver verwijderd van zijn topconditie', klinkt het.

Ihattaren brak al op zestienjarige leeftijd door bij PSV, maar na het overlijden van zijn vader ging het mis. Hij kreeg zijn loopbaan niet op de rails bij achtereenvolgens Juventus, Sampdoria, Ajax en Slavia Praag. Bij RKC denkt de 'herboren' Ihattaren de draad nu alsnog op te kunnen pakken.