Perez adviseert Ajax over contract Rensch

Perez adviseert Ajax over contractverlenging: 'Kijken of je betere kunt vinden'

18 september om 22:18

Kenneth Perez heeft zich na het duel met Fortuna Sittard uitgelaten over de toekomst van Devyne Rensch bij Ajax. Hij adviseert de Amsterdammers om te verlengen met de 21-jarige rechtsback, maar indien mogelijk wel door te selecteren.

Rensch was woensdag trefzeker tijdens de 5-0 zege van Ajax op Fortuna. Dat terwijl hij voor rust nog ongelukkig was. "Hij had heel veel balverlies en misverstanden met zijn collega's", oordeelt Perez bij ESPN. Toch vindt hij dat Ajax spoedig in gesprek moet met de verdediger, die nog maar een contract tot volgend jaar zomer heeft. "Ik zou het logisch vinden om te verlengen. Niet omdat hij zo geweldig is, maar het is een jongen van 21 met vijf jaar ervaring in de Eredivisie die ook Europees heeft gevoetbald."

"Je moet gewoon proberen te verlengen en dan eventueel verkopen binnen afzienbare tijd", oordeelt de oud-speler van de Amsterdammers. "Kijken of je een betere kunt vinden", voegt hij daaraan toe. "Maar het zou gek zijn om zo iemand uit zijn contract te laten lopen." Rensch gaf zelf al aan dat hij hoopt dat Ajax een mooie transfersom aan hem verdient.