Frenkie de Jong onder luid applaus terug bij Barça, mogelijke datum rentree bekend

De Jong onder luid applaus terug bij Barça, mogelijke datum rentree genoemd

18 september om 18:51
Laatste update: 18 september om 18:52

Frenkie de Jong traint inmiddels weer mee bij FC Barcelona en wordt door Sport zelfs volgende week weer wedstrijdfit verwacht. De 27-jarige controleur zit nog niet in de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met AS Monaco en moet naar verluidt dus ook het uitduel met Villarreal aan zich voorbij laten gaan, maar zou tegen Getafe of Osasuna zomaar weer zijn rentree kunnen gaan maken.

Sport doet er echter nog een schepje bovenop: De Jong zou volgende week zijn medisch ontslag krijgen.

De Nederlander werkte de voorbijgaande weken hard aan zijn herstel. Omdat hij zich goed voelde, volgde zijn rentree bij de groepstraining. Deze week wordt volgens het Spaanse medium een 'cruciale test' voor De Jong: mocht hij erin slagen de volledige groepstrainingen pijnvrij te voltooien, dan volgt zijn rentree in de selectie van Hansi Flick mogelijk tegen Getafe (25 september) of Osasuna (28 september).

Het nieuws dat De Jong weer terug is te vinden tussen de andere selectieleden, is bij Barcelona in ieder geval goed ontvangen. Zo maakten de Catalanen beelden openbaar waarop te zien is, dat De Jong warm welkom geheten werd.

Ook Ansu fati heeft zich weer bij de groep gevoegd. Gavi wordt eind oktober of begin november terugverwacht en Dani Olmo staat ruim een maand aan de kant nadat hij een blessure opliep in het duel met Girona (1-4).

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!