Gavi traint na tien maanden weer bij Barça, rentree Fati aanstaande

12 september om 22:18

Gavi is na lang blessureleed op de weg terug bij FC Barcelona. De twintigjarige middenvelder trainde na een afwezigheid van tien maanden voor het eerst weer gedeeltelijk mee met de selectie van Hansi Flick.

Het ging in november 2023 mis voor Gavi, die zwaar geblesseerd raakte in een interland van Spanje tegen Georgië. Hij scheurde de voorste kruisband in zijn rechterknie volledig af en moest geopereerd worden. Daarmee was het seizoen 2023/2024 meteen ten einde. Bovendien miste hij het EK in Duitsland, waar La Roja de titel veroverde. 

Voor Gavi is zijn terugkeer op het trainingsveld van Barça een flinke opsteker. Hij kreeg een warm welkom van zijn teamgenoten, zo is te zien op de sociale media van de Catalanen. Wanneer Gavi zijn rentree kan maken in een wedstrijd, is nog niet bekend. Vermoedelijk kan Flick eind oktober weer een beroep op hem doen.

Naast Gavi kan Barcelona ook nog altijd niet beschikken over Frenkie de Jong. De Nederlander kampt met een enkelblessure. Met Marc Bernal viel onlangs een andere middenvelder ook voor lange tijd weg. Het zeventienjarige toptalent scheurde eveneens zijn kruisband en wordt pas over twaalf maanden terugverwacht.

Er was overigens meer goed nieuws voor Barça. Ansu Fati trainde volledig mee. De aanvaller zou zondag tegen Girona alweer bij de wedstrijdselectie kunnen zitten. De ploeg van Hansi Flick is met twaalf punten uit vier duels koploper in La Liga.