Deco laat zich uit over de situatie van Frenkie de Jong en Barça

Deco ontkent Frenkie-problemen in Barcelona: 'Ik snap er helemaal niets van'

14 september om 13:14

Deco snapt niets van alle negatieve geruchten rondom Frenkie de Jong. De Nederlandse controleur wordt door verschillende media al langere tijd in verband gebracht met een exit en ook zijn herstel zou voor de nodige onrust zorgen in Catalonië. De sportief directeur van FC Barcelona zegt echter van niets te weten.

"Ik snap helemaal niets van wat er geschreven wordt over Frenkie de Jong", laat Deco doorschemeren aan Fabrizio Romano. "Hij heeft een contract bij Barcelona en we zijn hier heel erg blij met hem."

Al lange tijd wordt er veel geschreven over de op het moment geblesseerde De Jong. De middenvelder zou volgens verschillende media niet bereid zijn Barça uit geldproblemen te helpen door salaris in te leveren. Medio 2026 loopt het contract van De Jong in Barcelona af en dat zou dan weleens problemen op kunnen gaan leveren. Deco stelt dat het echter allemaal wat anders ligt.

"De Jong zal op het juiste moment een beslissing nemen over zijn contract. Maar dat is totaal geen probleem. We houden heel erg veel van hem", stelt de sportief directeur.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!