Alex Pastoor en Theo Janssen kritisch op PSV

Schouten en Veerman onder de loep genomen: 'Als je dan naar Koopmeiners kijkt...'

18 september om 18:19

Alex Pastoor en Theo Janssen zijn kritisch op PSV, maar zien ook dat het verlies tegen Juventus vooral met de tactiek van de Italianen had te maken. Vooral Joey Veerman en Jerdy Schouten moesten het ontgelden door de manier waarop Thiago Motta zijn équipe liet spelen.

"Op het moment dat je de hersens van een team eruit haalt, dan ben je al een eind. Dat was een duidelijke opdracht bij Juventus", begint Pastoor bij Ziggo Sport doelend op de tactiek van Motta om het PSV-middenveld vast te zetten.

Voor het middenveld van Juventus heeft Pastoor wél complimenten over. "Als je dan kijkt naar Koopmeiners, met wat voor volwassenheid hij speelt... Maar ook Locatelli, die al jaren meeloopt. Dat legt wat meer gewicht in de schaal, dan 'onze' controleurs deden."

Janssen zag ook een goed werkende tactiek bij Juventus en is daarbij kritisch op Veerman. "Als je speelt op de manier waarop Peter Bosz wil spelen, dan moet je als middenvelder heel vaak vooruit dekken en ook weer terug. Die afstanden kan hij gewoon wat moeilijker belopen, omdat hij op de eerste meters niet zo snel is."