Jansen over Bakayoko na Champions League-duel met Juvendus

Jansen velt keihard PSV-oordeel: 'Hij heeft zijn team in de steek gelaten'

18 september om 17:57
Laatste update: 18 september om 19:32

Anco Jansen is niet te spreken over het optreden van PSV-aanvaller Johan Bakayoko tijdens het Champions League-duel met Juventus. Volgens de analist liet de Belg zijn ploeggenoot Richard Ledezma meermaals in de steek.

Jansen zag rechtsback Ledezma meerdere malen in de problemen komen in verdedigend opzicht. "Die jongen werd in de steek gelaten door de rest, met name door Bakayoko", stelt hij bij ESPN. "Die liet namelijk constant zijn man lopen, waardoor Ledezma voor keuzes kwam te staan."

Collega-analist Marciano Vink sluit zich aan bij de woorden van Jansen. "Als je een van de voorste zes bent van PSV, dan weet je wat er gevraagd wordt, want je hebt al Champions League gespeeld", aldus Vink. "Dan weet je als Bakayoko dat je een onervaren, misschien jeugdige rechtsback hebt. Die moet je helpen. Dan ligt het toch niet aan Ledezma?" Jansen kan zich vinden in de analyse van zijn collega. "Hij werd in de steek gelaten. Bij de tegengoal was het duidelijk Bakayoko die niet staat op te letten. De overlap komt, waardoor Yildiz de ruimte krijgt om naar binnen te gaan."

Jansen had hogere verwachtingen van Bakayoko, die wel een goede assist afleverde op Ismael Saibari. "Maar hij heeft wel zijn team in de steek gelaten zonder de bal", herhaalt Jansen, die van een 'kwalijke zaak' spreekt. "Er zijn echt ontelbaar veel momenten geweest dat hij die Cambiaso heeft laten lopen. Helemaal omdat je weet dat Ledezma achter je speelt. Dan mag je echt wel wat meer van hem verwachten in een Champions League-wedstrijd."