Vink en Jansen leveren kritiek op Veerman

Vink en Jansen eensgezind over PSV'er: 'Valt op hoger niveau door de mand'

18 september om 13:38

Anco Jansen en Marciano Vink waren niet onder de indruk van Joey Veerman tegen Juventus. De analisten vinden dat de middenvelder uitblinkt in de Eredivisie, maar 'door de mand valt' op een hoger niveau.

"We verwachten allemaal meer van hem. Ik vind het ook een verschrikkelijk goede voetballer", probeert Jansen Veerman aan te sporen bij Voetbalpraat van ESPN. "Het is nu weer op een veel hoger niveau dat hij door de mand valt." Veerman ging in de tweede helft tegen Juventus in de fout nadat hij de bal verloor aan Teun Koopmeiners, waarna de Italianen de 3-0 konden maken.

Ook tafelgenoot Vink vindt dat Veerman op het hoogste niveau nog niet zo kan uitblinken als in de Eredivisie. "Je gaat dit soort wedstrijden alleen maar krijgen. De tegenstander is ook niet gek. Voor Veerman zal het de kunst zijn om ook in zulke wedstrijden zijn ruimtes te creëren om zijn passes te kunnen geven. Andere clubs zullen ook beelden bekijken en het spel op hem aanpassen, dus dit ga je alleen maar krijgen in grote wedstrijden."