Derksen kritisch op Van Persie

Derksen kraakt 'rookie' Van Persie na nieuwe nederlaag: 'Aan één ding geërgerd'

18 september om 09:45

Johan Derksen heeft zich aan één ding flink geërgerd bij Robin van Persie. De trainer van sc Heerenveen ging dinsdag wederom onderuit bij FC Twente (2-0). Volgens de journalist hangt Van Persie 'de idealist en de jeugdtrainer' uit.

"Van Persie stelde precies hetzelfde elftal op", doelt Derksen op het ongewijzigde elftal van Heerenveen tegen Twente ten opzichte van het elftal dat met 9-1 verloor bij AZ. "Hij moet zich realiseren dat hij bedrijfsleider is van een miljoenenbedrijf. Daar werken misschien wel tweehonderd mensen die afhankelijk zijn van hem."

"Speeltuinvereniging", reageert René van der Gijp bij Vandaag Inside. "Precies", aldus Derksen. "Hij hangt nu de idealist, de jeugdtrainer uit. Tegen de jeugd kan je zeggen: jongens, lekker voetballen. Het maakt geen reet uit of we winnen of verliezen. Die supporters van sc Heerenveen gaan naar Alkmaar en krijgen daar negen goals om de oren. Die komen gebroken terug in Friesland. Het publiek gaat morren. Dit is heel onprofessioneel wat hij doet. Het is leuk om idealist te zijn, maar met die instelling kan je niet op dit niveau bij zo’n bedrijf gaan werken."

Presentator Wilfred Genee vraagt zich af of het niet mooi is dat we nog trainers als Van Persie hebben. "Nee, dat is niet mooi", reageert Derksen. "Dat is onrealistisch. Cruijff deed hetzelfde met het beste elftal van Nederland of FC Barcelona. Dan kan je die gok nog nemen. Met NEC of sc Heerenveen kan dat niet. Als je zo aanvallend in uitwedstrijden speelt tegen clubs die sterker zijn dan jij, dan verlies je ze allemaal."

"Ik heb me maar aan één ding geërgerd", sluit Derksen af. "Hij is een rookie. Hij moet alle fouten die iedere coach maakt ook maken. Dat moet je hem gunnen. Maar dat hij dan zegt: mensen vinden het leuk als het slecht met je gaat. Nou, die mensen zijn er in ons wereldje en in de voetbalwereld ook. Ik ken eerlijk gezegd niemand die het leuk vind als het slecht gaat met Van Persie."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!