Liverpool dankt Van Dijk en komt vroege klap te boven in Nederlands getint CL-duel

17 september om 22:58
Laatste update: 17 september om 23:12

Arne Slot is op zijn verjaardag met Liverpool op succesvolle wijze begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Op bezoek bij AC Milan kwamen The Reds eerst nog vroeg op achterstand, maar uiteindelijk won Liverpool met 1-3. Captain Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch hadden daar allemaal een aandeel in.

Met Van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo in de basis begon Liverpool aan het treffen met Milan, waar Tijjani Reijnders aan de aftrap verscheen. Na nog geen drie minuten spelen veerde het thuispubliek op van de tribune: in de omschakeling zette Christian Pulisic een sprint in vanaf eigen helft, waarmee hij iedereen van Liverpool te snel af was. Hij prikte de bal vervolgens koeltjes in de verre hoek, waardoor de bezoekers direct aan de bak moesten.

Nadat Mohamed Salah de lat al raakte namens Liverpool, kwam de ploeg van Slot na een kwart wedstrijd weer op gelijke hoogte. Uit een vrije trap wist Ibrahima Konaté de bal achter Milan-goalie Mike Maignan, die mis zat, te knikken. De gelijkmaker deed Liverpool duidelijk goed, want de Premier League-club werd in het restant van de eerste helft steeds sterker. Salah raakte in de minuten die volgden weer de lat, terwijl Diogo Jota Gakpo over het hoofd zag en daardoor zelf een aardige kans miste.

Op slag van rust wist Liverpool alsnog aan de leiding te gaan, door opnieuw vanuit een standaard situatie te scoren. Deze keer was Van Dijk degene die opdook voor de neus van Maignan en de bal overtuigend raak kopte. Daardoor kon Liverpool met een goed gevoel aan de thee. In de tweede helft zorgde Dominik Szoboszlai ervoor dat de marge van de Engelse club wat comfortabeler werd. Na een combinatie tussen Gravenberch, Szoboszlai zelf en Gakpo werd de Hongaar het eindstation.

In het restant van de wedstrijd kwam Liverpool niet meer in de problemen tegen Milan: de wedstrijd eindigde in 1-3. Daarmee verzekert de formatie van Slot zich direct van drie punten in de Champions League. Op basis van doelsaldo staat Liverpool nu derde op de grote ranglijst. Over twee weken wacht de volgende Champions League-test op de Engelse grootmacht: dan is Bologna in eigen huis de tegenstander.