Koopmeiners over Juve-PSV

Koopmeiners verklapt duidelijke taak tegen PSV: 'Als je die angel eruit haalt'

17 september om 21:52

Teun Koopmeiners had dinsdagavond een duidelijke opdracht bij Juventus tegen PSV. De middenvelder moet voorkomen dat de Eindhovenaren via Jerdy Schouten in hun spel kwamen. Dat lukte naar behoren.

Na afloop van het met 3-1 gewonnen duel met PSV erkent Koopmeiners niet helemaal tevreden te zijn met het veldspel van Juventus. De middenvelder voelde wel dat het tactische plan van Thiago Motta klopte. "Fijn om te winnen in de eerste wedstrijd, al had het in de eerste helft aan de bal wel beter gemoeten", steekt Koopmeiners van wal bij Ziggo Sport. "Gelukkig waren we heel efficiënt, dat is positief. Ik stond op Jerdy, ik weet dat het spel van PSV heel erg van hem komt. Als je die angel eruit haalt, weet je dat het bij hen een stuk minder wordt. Ik moest er kort op zitten."

Koopmeiners lijkt zich moeiteloos aan te passen na zijn transfer van Atalanta Bergamo naar De Oude Dame. "Je moet spelers leren kennen, dat gaat niet in een week. Ik voel me heel erg thuis, het welkom was onwijs warm. Bij een topclub als deze kan je nergens meer over klagen. Op trainingen merk je dat het niveau nog hoger is, dat het verwachtingspatroon nog hoger ligt. Gelukkig ken ik de competitie al, en moet ik hetzelfde doen als bij Atalanta."

De middenvelder ging tot slot in op de soap die hij afgelopen zomer meemaakte rondom zijn transfer van Atalanta naar Juventus. "Ik had het graag anders gezien na drie heel mooie jaren. Ik had op een andere opstelling gehoopt van de club. Maar ja, ik ben blij dat het goed is gekomen. Naar deze stap was ik al een hele tijd op zoek. De manier van spelen onder Thiago Motta ligt mij ook wel, heel aanvallend."