Bosz analyseert nederlaag PSV bij Juventus

Harde teksten van Bosz: 'Vond het een slappe hap, schijtbakkenvoetbal'

17 september om 21:35
Laatste update: 17 september om 23:38

Peter Bosz vindt dat PSV dinsdagavond bij Juventus 'schijtbakkenvoetbal' op de mat heeft gelegd. De trainer van de Eindhovenaren trekt de vergelijking met vorig seizoen, toen de eerste Champions League-wedstrijd (tegen Arsenal, red.) eveneens kansloos verloren ging. 

"Ik weet natuurlijk dat wij een aantal spelers op het veld opstellen waarvan hun kracht niet het verdedigen is, maar dan moet je heel goed en vast in balbezit zijn om dat de camoufleren. Dat lukt ons in Nederland goed, maar wordt hier afgestraft", vertelt Bosz na de 3-1 nederlaag bij Ziggo. 

"Het is bijna een déjà vu met vorig jaar, waar je 4-0 verloor", blikt de oefenmeester terug, doelend op het bezoek aan Arsenal. "Het is nu 'maar' 3-1, maar ik vind Arsenal wel beter dan Juve. Vorig jaar hadden wij wel de ploeg bij elkaar, waren we fit en konden we iedereen opstellen. Nu wacht je op jongens die aan het terugkomen zijn. Dat neemt niet weg dat we het beter hadden moeten doen."

Ziggo-analist Marco van Basten vond dat het PSV in Italië ontbeerde aan 'grinta' en 'strijdbaarheid'. "Helemaal mee eens", stelt Bosz. "Ik vond het een slappe hap. Ik houd niet van schijtbakken. Je speelt wel Champions League. We stellen natuurlijk spelers op die het daar niet van moeten hebben,  maar een minimum heb je wel nodig om dit soort wedstrijden te spelen en uiteindelijk te winnen. Die hardheid, gemeenheid soms ook, hadden zij duidelijk wel en was bij ons niet aanwezig."