Derksen hekelt 'poppenkast' bij Feyenoord

Derksen roept Feyenoord-leiding op tot actie: 'Dit past niet in de cultuur'

16 september om 23:38

Johan Derksen heeft andermaal zijn verbazing geuit over de 'huddle' bij Feyenoord. Volgens de oud-voetballer moeten de spelers en de clubleiding van Feyenoord ingrijpen tegen de traditie van hun trainer Brian Priske.

"Die krijgen een ongelooflijk zwaar programma, in oktober en november", antwoordt Van der Gijp op de vraag of het voor Priske nog goedkomt bij Feyenoord, waarna de 'huddle' van de trainer ter sprake komt in Vandaag Inside. "Dat wordt vergaderen na afloop, op de middencirkel", lacht Derksen, nadat Van der Gijp het eerder al afdeed als 'poppenkast'. "De spelers moeten dit niet pikken, maar ook de Feyenoord-leiding moet zeggen: dit past niet in onze cultuur."

Ayase Ueda, die in de huddle naast Priske stond, straalde volgens Derksen al uit het niet geheel serieus te nemen. "Die denkt ook: wat is dit voor gelul?", aldus de voormalig voetballer, die verder vindt dat er niet te zwaar getild moet worden aan het puntverlies in de Euroborg. "Daarbij, in een uitverkocht stadion in Groningen, met Groningen in een winning mood, kun je een keer gelijkspelen, hoor."