Van Basten adviseert Bosz in aanloop naar Juventus: 'Dat is noodzaak'

Van Basten heeft tactisch advies voor Bosz: 'Het is geen oplossing, maar noodzaak'

16 september om 21:59

Jerdy Schouten naar de achterhoede verplaatsen is noodzakelijk tegen Juventus. Dat geeft Marco van Basten aan in Rondo, waar Khalid Boulahrouz zich aansluit bij de woorden van de voormalig bondscoach.

Op de vraag of het de oplossing is om Schouten naar de achterhoede te schuiven, reageert Van Basten duidelijk. "Het is noodzaak. Het is geen oplossing, het is noodzaak." Ook Boulahrouz ziet het zitten. "Als je Schouten een linie naar achteren haalt ten koste van Flamingo, wat ik wel begrijp, want die heeft nog geen Champions League-ervaring, dan is de as wel goed vertegenwoordigd."

"En dan heb je Dams. Die doet het wel goed, maar dat is ook nog maar een jonge jongen. Maar soms moet je een talent ook maar gewoon voor de leeuwen gooien", vervolgt de oud-verdediger van onder meer Feyenoord, HSV, Sevilla en Chelsea. "In ieder geval is de as dan goed bezetEn dan kun je Saibari opstellen, die ook ervaring heeft in de Champions League en een fantastische speler is, die het vorig jaar heel goed heeft gedaan. Het hoeft dus niet ten koste te gaan van je creativiteit op het middenveld."