'Klaassen doorstaat medische keuring bij Ajax'

'Klaassen doorstaat medische keuring bij Ajax en kan woensdag al minuten maken'

16 september om 21:12
Laatste update: 17 september om 06:42

Davy Klaassen heeft de medische keuring bij Ajax met succes doorstaan, zo meldt Voetbal International. Op dinsdag moet de presentatie volgen en zou de terugkeer van de middenvelder officieel worden gemaakt.

Klaassen was transfervrij sinds zijn contract bij Internazionale deze zomer afliep. Royal Antwerp en Rangers zouden concreet zijn geweest voor Klaassen, die bij Ajax zijn conditie op peil kon houden. Uiteindelijk leidde het tot gesprekken over een comeback van de middenvelder, die een jaar eerder vertrok uit de Johan Cruijff ArenA. Nu hij door de medische keuring is gekomen is het de bedoeling dat op dinsdag de bekendmaking volgt. Woensdag zal hij naar verluidt al bij de wedstrijdselectie zitten, tegen Fortuna Sittard.

In Kick-Off, de podcast van De Telegraaf, sprak Mike Verweij zich eerder al uit over de beweegredenen vanuit Ajax om Klaassen weer in de armen te sluiten. "Farioli hoopt met zulke spelers in Nederland veel stabieler te zijn dan vorig jaar. Hij hoopt dat de oudjes de jonkies bij de hand kunnen nemen. Er is heel veel te doen om de derde plaats, want die kan gewoon weer veertig tot zeventig miljoen opleveren. Dan kan ik me voorstellen dat je Klaassen erbij neemt."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!