De Boer ziet belangrijke kwaliteit Klaassen: 'Daarom neemt Farioli hem erbij'

De Boer ziet belangrijke kwaliteit Klaassen: 'Daarom neemt Farioli hem erbij'

15 september om 21:34

Ronald de Boer is te spreken over de terugkeer van Davy Klaassen naar Ajax. Bij Ziggo Sport stelt de analist dat Ajax de stabiliteit die Klaassen kan brengen weleens goed zou kunnen gebruiken, al heeft hij ook een belangrijke nuance.

"Davy is een bekende van de club. Hij heeft bovendien meegetraind en op de training heeft hij dus een goede indruk achtergelaten. Het is ook geen jongen die stampij maakt als hij op de bank terechtkomt", vangt De Boer aan over Klaassen. "Hij gaat gewoon zijn stinkende best doen. Natuurlijk is hij topsporter en wil hij zoveel mogelijk spelen, maar hij beseft ook dat voetbal zijn passie is en nu een nieuwe kans krijgt. De trainer gaat hem gewoon een eerlijke kans geven, al weet hij nu ook dat hij waarschijnlijk nu eerst even de tweede viool gaat spelen. Het is wel een type dat nooit door de ondergrens gaat."

De Boer ziet een belangrijke kwaliteit bij Klaassen. "Hij heeft een bepaalde stabiele factor in zijn spel en dat heb je nodig als ploeg. Ik merk wel altijd dat als een ploeg goed draait... dan heb je een hele goede aan Davy Klaassen, maar vorig jaar had je bijvoorbeeld weinig aan Klaassen gehad", aldus de analist. "Het is niet iemand die het grote verschil maakt. Het is een echte teamspeler. Nu wordt er bij Ajax wel als een team gespeeld en iedereen werkt keihard. En dat doet Davy ook, en daarom neemt Farioli hem erbij."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!