Klaassen kreeg bod van Rangers en Royal Antwerp

'Klaassen kreeg bod van twee andere clubs, maar koos voor contract bij Ajax'

16 september om 19:46

Davy Klaassen heeft twee clubs afgewezen om terug te kunnen keren bij Ajax, zo meldt transferjournalist Nicolò Schira. De middenvelder kon ook naar Rangers en Royal Antwerp, maar die biedingen weigerde hij.

Het contract van Klaassen bij Internazionale liep afgelopen zomer af en dus was de middenvelder transfervrij. Eerder werd al bekend dat de oud-international sprak met Royal Antwerp, maar Rangers bleek dus ook in de markt. Uiteindelijk trainde Klaassen mee bij Ajax om zijn conditie op peil te houden en na een aantal gesprekken besloten de Amsterdammers hem ook een contract aan te bieden.

Rangers en Royal Antwerp zijn beide teams die regelmatig scouten in de Eredivisie. De Schotten namen deze zomer Robin Propper over van FC Twente en Neraysho Kasanwirjo van Feyenoord. Eerder haalde Rangers ook Danilo en Cyriel Dessers. Royal Antwerp haalde afgelopen zomer Jaïro Riedewald van Crystal Palace en Tjaronn Chery van NEC. De Belgen hebben ook Gyrano Kerk en Vincent Janssen nog in de gelederen.

Onlangs kwam naar buiten dat Ajax en Klaassen een akkoord hebben bereikt over een nieuwe samenwerking in Amsterdam. Het zou gaan om een contract voor één seizoen. Francesco Farioli drong er op aan om Klaassen een verbintenis aan te bieden, omdat hij indruk maakte op de trainingen.