'De Jong terug op training Barça', slecht nieuws Olmo

Frenkie de Jong meldt zich op training Barça, slecht nieuws over Dani Olmo

16 september om 13:52
Laatste update: 16 september om 14:22

Een flinke opsteker voor Frenkie de Jong. De 27-jarige middenvelder sloot maandag aan op de groepstraining van FC Barcelona, meldt de club. Er is echter ook een tegenvaller voor de Catalanen, want Dani Olmo is voorlopig afwezig.

De Jong deed een deel van de training mee, laat Barça weten. Hetzelfde geldt voor Gavi, die afgelopen week alweer voor het eerst met de selectie van Hansi Flick op het veld verscheen. Een rentree van de Oranje-international komt daarmee weer een stukje dichterbij. Hij staat al vijf maanden aan de kant, nadat hij in El Clásico tegen Real Madrid uitviel met een enkelblessure. Het kostte hem onder meer het EK.

Barça en Flick kregen niet alleen maar goed nieuws uit de ziekenboeg. Olmo kampt na het La Liga-duel met Girona met een beenblessure. De aanvallende middenvelder is zo'n vier tot vijf weken uit de roulatie. Het is een streep door de rekening voor de Catalanen. Met drie goals in drie duels is de zomerse topaankoop voortvarend uit de startblokken geschoten.

Olmo mist onder meer de Champions League-start tegen AS Monaco van donderdag. In een tijdsbestek van zes dagen wachten vervolgens ook duels met Villarreal, Getafe en Osasuna. De Spaanse international lijkt wel op tijd terug te kunnen zijn voor de krakers tegen Bayern München (23 oktober) en Real Madrid (27 oktober).