De Boer over Klaassen

'Klaassen weet dat hij tweede viool gaat spelen bij Ajax, hij maakt geen stampij'

16 september om 11:27

Ronald de Boer denkt niet dat Davy Klaassen voor de basis wordt gehaald bij Ajax. De middenvelder is hard op weg om terug te keren bij de Amsterdammers. Dat Klaassen altijd hard werkt en niet door de ondergrens zakt, is volgens De Boer precies de reden dat Francesco Farioli zijn komst ziet zitten.

"Davy is natuurlijk een oude bekende", steekt De Boer van wal bij Ziggo Sport. Zondag werd bekend dat Klaassen en Ajax een mondeling akkoord hebben bereikt over een eenjarig contract. "Hij heeft meegetraind en waarschijnlijk een goede indruk achtergelaten. Hij is wel een type die nooit door de ondergrens gaat. Dat heb je als ploeg nodig."

De Boer vindt echter niet dat Klaassen een verschilmaker is. "Als een ploeg lekker in zijn vel zit, heb je echt een goede aan hem. Vorig jaar hadden ze weinig aan Davy Klaassen gehad. Hij is echt een teamspeler." Daarom zou Klaassen dit seizoen wél van pas kunnen komen. De Amsterdammers spelen volgens De Boer echt als een team onder Farioli. "Iedereen werkt keihard. Je kunt van Davy zeggen dat hij altijd keihard werkt. Ik denk dat Farioli hem daarvoor bij de ploeg neemt."

Klaassen komt naar verwachting van De Boer eerst op de bank te zitten bij Ajax. Dat zal echter geen problemen opleveren. "Hij is geen jongen die stampij maakt als hij op de bank terechtkomt", aldus de oud-voetballer. "Ik denk wel dat de trainer hem een eerlijke kans gaat geven, maar hij weet waarschijnlijk ook dat hij eerst even de tweede viool gaat spelen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!