Brink over Ajax en politieacties

'Moeten nu overgaan tot zwaardere acties, het is ongelukkig voor Ajax'

16 september om 08:37

Maarten Brink noemt het 'ongelukkig' dat Ajax de meeste hinder ondervindt van de politiestakingen. De projectleider van de politieacties benadrukt dat de Amsterdammers nu eenmaal meer risicowedstrijden spelen. De club zag de duels met Feyenoord (uit) en FC Utrecht (thuis) afgelast worden door de politiestakingen.

Dat mensen de politieacties vervelend vinden, kan Brink volkomen begrijpen. "Het is onontkoombaar dat ze er last van hebben", laat de projectleider van de stakingen optekenen in De Telegraaf. Brink vindt het echter 'kortzichtig' dat mensen denken dat Ajax 'buitenproportioneel' getroffen is. "Het is ongelukkig voor Ajax dat zij net nu net meer risicowedstrijden spelen, al hebben zij er naar verhouding sowieso meer daarvan."

Ondertussen wordt hardop de vraag gesteld of de politiestakingen hun doel niet voorbijschieten, gezien de overlast die het veroorzaakt bij bijvoorbeeld de demonstratie van de Ajax-supporters. "Het stakings- en demonstratierecht geldt voor iedereen", reageert Brink. "We hebben negen maanden lang lichtere acties gevoerd en die hebben geen effect gehad. Daarom moeten we nu overgaan tot zwaardere acties."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!