'Komst Klaassen toont falen Ajax op transfermarkt'

Kroes krijgt wind van voren: 'Noodmaatregel na mislukte transferperiode Ajax'

16 september om 07:18

Dat Ajax toch weer in zee gaat met Davy Klaassen, is veelzeggend voor de transferperiode van de Amsterdammers. Dat concluderen Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen in Studio Voetbal. 

"Het blijft wel verrassend, want dit was natuurlijk niet gepland", begint Van Hooijdonk. "Het gebeurt na de transferdeadline. Ik vind hem altijd bruikbaar, hij zal niet voor de basis gehaald zijn. Hij was ook wel één van de leiders de vorige keer dat hij bij Ajax speelde. Qua inzet, mentaliteit, is hij echt een voorbeeld. Wat dat betreft hebben ze er wel een karakterjongen in de kleedkamer bij."

"Alleen kan het zomaar zijn dat ze op karakterjongens geselecteerd hebben, maar dat ze straks allemaal op de bank zitten", vervolgt Van Hooijdonk, die onder meer ook verwijst naar Wout Weghorst. Arno Vermeulen noemt die laatste opmerking 'pijnlijk'. "Het zegt veel over de mislukte transferperiode van Ajax dat ze nu deze noodmaatregel moeten nemen. Het geeft aan dat ze gefaald hebben en het team totaal niet hebben kunnen versterken. Het toont een zwakte."

Vermeulen benadrukt dat hij de pijlen niet op Klaassen zelf richt. "Ik bedoel niet de speler, hoewel hij in zijn laatste jaar bij Ajax acht doelpunten maakte. En afgelopen jaar bij Inter heeft hij natuurlijk niets klaargemaakt. Maar het zegt wel veel over Ajax."

Klaassen ondergaat maandag de medische keuring. Daarna tekent hij een contract tot het einde van het seizoen, meldde De Telegraaf zondag. De 31-jarige middenvelder was clubloos na zijn vertrek bij Internazionale in de zomer.