Afellay vreest voor PSV: 'Hier kom je in de Champions League niet mee weg'

Afellay vreest voor PSV: 'Hier kom je in de Champions League niet mee weg'

16 september om 07:00
Laatste update: 16 september om 07:00

Ibrahim Afellay vreest dat PSV verdedigend in de problemen gaat komen in de Champions League. Dat geeft de voormalig middenvelder aan in Studio Voetbal, waar hij ingaat op het verschil met de Eredivisie.

In de Eredivisie ziet Afellay weinig moeilijkheden voor PSV, maar internationaal is dat een ander verhaal. "Ze winnen hun wedstrijden moeiteloos. Wie had ooit verwacht dat PSV met Ledezma als rechtsback zou spelen, of met Dams als linksback, wat hij overigens geweldig doet. Maar als je internationaal gaat spelen, in de Champions League, met Ledezma op rechtsback en Flamingo die eigenlijk geen echte verdediger is… dat zijn de plekken waar PSV zwakker is."

"Daar liggen voor de tegenstander mogelijkheden, met name ook omdat PSV met veel ruimte in de rug speelt", vervolgt Afellay, die problemen voorziet voor de Eindhovenaren, die dinsdag in Turijn tegen Juventus spelen. "Hier kom je in de Champions League niet mee weg, en daar ga je wél op beoordeeld worden. Al speelt PSV in de Eredivisie met tien man, dan win je ook nog. Zoveel creativiteit en scorend vermogen hebben ze in de ploeg."