El Ahmadi schrikt van Feyenoord: 'Dertig tot veertig procent minder geworden'

Feyenoord maakt weinig indruk op El Ahmadi: '30 tot 40 procent minder geworden'

16 september om 07:30
Laatste update: 16 september om 07:30

Karim El Ahmadi stelt dat Feyenoord ten opzichte van vorig seizoen dertig tot veertig procent heeft ingeleverd. Hoewel de analist beseft dat er veel spelers ontbreken bij de Rotterdammers, betwijfelt hij of de gehaalde spelers het verschil gaan maken, zo geeft hij aan in Dit was het Weekend. Kenneth Perez wijst bovendien naar het vertrek van Arne Slot.

"Ik denk dat Feyenoord dertig tot veertig procent minder is geworden dan vorig seizoen", vangt El Ahmadi aan. "Ze hadden die wedstrijd moeten winnen, maar qua opbouw… hoe vast ze zijn aan de bal, dat is wel een verschil met vorig seizoen."

"Al moet ik wel zeggen, je mist wel veel spelers. Een Zechiël die normaal blij moet zijn met tien tot twintig minuutjes, moet nu in de basis staan. Hij doet het niet heel onaardig, maar het is niet een type Wieffer", constateert de analist. "Feyenoord is niet meer zo vast aan de bal als vorig seizoen en ik weet ook niet of dat gaat gebeuren met de spelers die ze nu op die posities hebben."

"Als je gisteren de hele rechterkant ziet, met Nieuwkoop als rechtsbuiten…. Tuurlijk, straks in de Champions League zijn dat wel spelers die hard kunnen werken, maar aan de bal, tegen Groningen, dan kun je daar niet heel veel mee doen", besluit El Ahmadi. Perez stipt ook het verschil in hoofdtrainer aan. "Een groot deel van die dertig tot veertig procent zit hem ook in de trainer. Niet dat Brian Priske een slechte trainer is, maar Arne Slot is een uitzonderlijke trainer. Hij heeft spelers die niet zo goed waren, of zijn, veel beter laten functioneren."