Thom Haye over geblokkeerde transfer naar Como

Heerenveen blokkeert 'droomtransfer' naar Como: 'Heeft mij het meest pijn gedaan'

15 september om 20:16

Thom Haye zit er nog altijd mee dat sc Heerenveen hem afgelopen winter geen transfer naar Como heeft gegund. De Friese club verlangde volgens de middenvelder, inmiddels speler van Almere City, teveel geld. 

Haye stond begin 2024 op het punt om naar Como te verkassen, maar Heerenveen werkte niet mee, vertelt hij voor de camera van ESPN. "Toen hebben ze doorgeschakeld en een andere middenvelder gehaald. Ik moet eerlijk zeggen dat dat mij het meest pijn heeft gedaan. Het was echt een droomstap geweest. Mijn contract liep ook af. Dat Heerenveen me dat niet gegund heeft, deed best wel pijn."

Hoeveel geld Heerenveen precies voor Haye verlangde, geeft hij niet prijs. "Maar het was wel teveel." De oud-speler van AZ maakte het seizoen af in Friesland, en ging vervolgens verder kijken. "Dan komen er geen dingen op mijn pad waar ik enthousiast van word, ook met mijn gezin. Op een gegeven moment ga je dan weer kijken naar Nederland."

Aanvankelijk leek de middenvelder opnieuw in zee te gaan met NAC Breda, maar het werd Almere. Trainer Hedwiges Maduro liet hem zondag tijdens het uitduel met Heracles Almelo (0-0) debuteren.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!