Heerenveen-spelers breken lans voor Van Persie: 'Dan moet je er niet aan beginnen'

Heerenveen-spelers breken lans voor Van Persie: 'Dan moet je er niet aan beginnen'

14 september om 23:33

Mickey van der Hart en Luuk Brouwers nemen het op voor de speelwijze van Robin van Persie bij sc Heerenveen. De Friezen gingen zaterdagavond hard onderuit bij AZ (9-1), maar bleven op dezelfde manier voetballen. Dat kwam de oefenmeester op veel kritiek te staan.

"Dit is waar we voor staan. Dat je er zo af gaat, mag natuurlijk niet. Dat is verschrikkelijk. Maar de trainer zei het aan het begin van het seizoen al: als je het bij een tegenslag gelijk overboord gooit, dan moet je er niet aan beginnen", verdedigt doelman Van der Hart zijn oefenmeester voor de camera van ESPN.

"Het mag duidelijk zijn dat het heel slordig was. Verdedigend, in het drukzetten en aan de bal. AZ strafte het keihard af", beseft de sluitpost zich echter wel.

Ook Heerenveen-aanvoerder Brouwers blijft achter de spelopvatting van zijn trainer staan. "We zijn een team dat te allen tijden wil blijven voetballen. Je kunt je afvragen of dat verstandig is. Waarom zou je dat doen als je 6-1 achterstaat? Dat mag de wereld zich afvragen. Wij hebben ervoor gekozen om het zo te doen", vertelt de aanvoerder.

"Ik sta hier niet vol trots over hoe we zijn blijven voetballen. Helemaal niet, ik schaam me kapot. Het is verschrikkelijk, in mijn ogen gaat het vanaf minuut één fout. Deze komt ook heel hard aan, begrijp me niet verkeerd", gaat Brouwers verder. "Maar wij denken dat als we op lange termijn elke keer hetzelfde blijven doen, dat het veel meer oplevert dan wanneer we na de 4-1 beseffen dat het niet meer te winnen valt. Daar mag je het mee eens zijn of niet mee eens zijn, wij zijn het er in ieder geval mee eens."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)