GAE-trainer Simonis reageert op reactie Adekanye

Simonis reageert op 'onprofessioneel' GAE-moment: 'Deze reactie gaat te ver'

15 september om 19:30

Go Ahead Eagles-trainer Paul Simonis is niet te spreken over de reactie van Bobby Adekanye na zijn wissel tijdens het uitduel met Sparta Rotterdam (1-2). Volgens de oefenmeester is het laatste woord nog niet gezegd over het incident. Ook komt Simonis te spreken over de situatie omtrent Victor Edvardsen.

In de 69ste minuut werd Adekanye naar de kant gehaald door Simonis en de aanvaller liet duidelijk zijn onvrede blijken. "Dat is onprofessioneel. Hij hoeft me echt geen hand te geven, maar deze reactie gaat te ver", vertelt Simonis in gesprek met ESPN. "Daar gaan we het op de club nog wel even over hebben."

Ook wordt Simonis gevraagd naar het optreden van Edvardsen, die een bewogen periode achter de rug heeft. "Dit is de beste manier om te reageren op alles wat er gebeurd is." De aanvaller verloor dit seizoen zijn basisplaats aan Finn Stokkers en liet via sociale media weten dat hij de club wilde verlaten. Een transfer naar Barnsley ketste op het laatste moment af en dus staat Edvardsen nog altijd onder contract in Deventer.

"Er is genoeg gezegd over de situatie", vertelt Simonis. "Als hij zo speelt, ziet iedereen de kwaliteiten die hij heeft. Ik ben blij voor hem en voor de ploeg en hoop dat we dat boek nu kunnen sluiten."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!